Press "Enter" to skip to content

Apex Legends åldersgräns och spelinformation

Apex Legends är ett first-person shooter spel (fps) som släpptes till PC, Xbox One och PlayStation 4 den 4 februari 2019. Spelet är gratis att ladda ner och spela, men köp inne i spelet erbjuds dock i form av kosmetiska kläder till legenderna i spelet samt kosmetika till de olika vapnen som finns tillgängliga. 

Åldersgränsen för Apex Legends är 16 år. Anledningen till att åldersgränsen är satt till 16 år är på grund av att det förekommer blod och våldsamhet i spelet. Även om det är långt ifrån så rått som många andra spel så är 16 år troligtvis en väldigt rimlig åldersgräns för Apex Legends.

Vad Apex Legends går ut på

Apex legends är så kallat Battle Royale spel som går ut på att vinna matcher som är matchen i form av ”last team standing”. Matcherna spelas i lag om 3 med totalt 20 lag. Det lag som lyckas eliminera alla andra lag och är kvar sist vinner matchen. Under matchens gång så gäller det att hitta vapen, utrustning och ammunition för att laget ska bli så starkt som möjligt. Detta hittas i olika lådor som finns utspridda runtom banan. Det kan även hittas genom att döda andra spelar i andra lag.

När matchen börjar så börjar alla lag i ett luftskepp som åker över banan och varje lag har en hoppmästare som bestämmer när laget ska hoppa ut ur skeppet och var de ska landa. Alla platser på banan har olika kvalitet på utrustning och vapen som kan hittas där. Ju bättre kvalitet, desto större risk är det att fler lag landar där i början och det kan lätt bli en väldigt het strid i början.

Om en spelare i ett lag blir dödad så elimineras inte denne direkt utan blir först knockad och de andra i lager har då chansen att återuppliva den spelare som fallit. Om laget inte lyckas finns det dock ännu en chans att få tillbaka den spelaren i matchen. Om en spelare slås ut helt så lämnas en låda där spelaren blir utslagen och de andra i laget kan då plocka upp denna spelarens ”banner” och hitta en station för återupplivning där spelaren kan tas tillbaka in i matchen. Om de lyckas med detta så släpps den döda spelaren ner från luften och landar vid sina lagkamrater. Dock så har man förlorat att vapen och utrustning man hade innan man dog och måste därmed hitta nya vapen och utrustning vilket är svårare ju längre tid som gått av matchen.

Vem passar spelet för?

Apex Legends är ett spel som passar en ganska stor målgrupp, speciellt de som är fan av Battle Royale spel. Något som skiljer Apex Legends mot många andra spel i samma genre är att det är ett spel som går väldigt snabbt och har mycket action där det gäller at vara på fötterna hela tiden och ha bra kommunikation med sina lagkamrater. Även om åldersgränsen för spelet ligger på 16år så är det inte speciellt rått i form av blod och grafiskt innehåll.

Dock så får man ha i åtanke att åldersgränsen trots allt är satt där den är på grund av att det förekommer en hel del våldsamheter. I regel för spel som innehåller vapen, dödlighet, blod och andra våldsamheter så ligger åldersgränsen runt 15-16 år för denna typ av spel. Sedan spelet släpptes år 2019 så har en hel del utvecklats i form av nya legender, ny kosmetiska och nya banor. Apex Legends har idag 3 olika banor som pendlar mellan olika säsonger. Då spelet släpptes fanns endast 8 legender att välja mellan men idag har det utökats till 13 stycken.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *