Press "Enter" to skip to content

Bästa spelen för barn som liknar GTA

Hur säger du till ditt barn att det inte får spela GTA? Det är inte alltid lätt som förälder när ens barn vill spela ett spel som resten av klassen spelar. Men som tur är kan vi rekommendera mängder av spel som påminner om GTA, men som kan uppfattas som mindre våldsamt.

Att GTA är ett av världens mest populära spel går inte att blunda för. Under sommaren 2020 passerade GTA 135 miljoner sålda exemplar, vilket gör det till ett av de mest populära dator- och TV-spelen någonsin.

Något som GTA-serien har fått kritik för är dess kraftiga övervåld och sexuella anspelningar, något som många anser olämpligt för barn. Vi kan själva förstå varför föräldrar inte vill att barn i unga tonåren eller ännu yngre ska spela, men hur ska man då lösa dilemmat?

Spel som liknar GTA

Som sagt, vi förstår att det kan vara jobbigt när ens barn tjatar om att de vill spela GTA, trots att du själv bestämt sagt nej. Vad går det att göra för att lösa det problemet? Jo, vi lever i en fantastisk tid där det finns mängder av liknande spel som GTA för barn.

Här nedan kommer en lista på de tio bästa spelen som liknar GTA. Fyra av de bästa kommer vi dessutom att fördjupa oss lite närmare på. Vilket tror du kommer att passa bäst?

Tio datorspel som liknar GTA

  • Red Dead Redemption
  • Just Cause
  • The Godfather
  • Uncharted 4
  • Sleeping Dogs
  • Watch Dogs
  • Crew 2
  • Mafia II
  • Pistol
  • Last of Us

Red Dead Redemption I & II

Vill du erbjudas ett av de spel som påminner mest om GTA? Då kommer du inte att bli besviken på Red Dead Redemption-serien. Det finns en enkel förklaring till varför det här spelet påminner så mycket om GTA, och det är att det är samma spelutvecklare som ligger bakom den här spelserien, det vill säga Rockstar Games.

Det första spelet kom 2010 och tog marknaden med storm. Efterföljaren kom ut under 2018 och har blivit utsett till Steams bästa spel 2020. Det som skiljer Red Dead Redemtpion från GTA är att det utspelas i en Vilda Västern-miljö. Istället för att ta dig fram i snabba bilar rider du på hästar.

Just Cause-serien

För de barn som gillade att spela under mitten av 00-talet är Just Cause ett spel de troligtvis kan rekommendera. Den här spelserien var tänkt att utmana GTA på allvar, och tillverkades av bland annat den svenske spelutvecklaren Magnus Nedfors.

Även om Just Cause inte har den enorma tyngden att ro sig på giganten GTA, så finns det gott om argument att spela det här spelet, som har fyra olika utgåvor. Ta en titt på klippet nedanför för att se lite gameplay från Just Cause 4.

https://www.youtube.com/watch?v=DhI5FHUeBIc (OBS: DET GÅR INTE ATT BÄDDA IN KLIPPET, DÄRFÖR LÄMNAR JAG LÄNKEN HÄR TILL ER)

Uncharted 4

Om du sitter och diskuterar de bästa spelen som någonsin tillverkats med ett gäng gedigna gamingälskare, kommer Uncharted 4 garanterat att komma upp. Det här spelet innehåller också våld, men spelet i sig har betydligt fler element. Det handlar till exempel inte om att skjuta någon med ett automatvapen, utan om pistoler med begränsat med animation. Det är även viktigt att lista ut ledtrådar för att ta sig vidare.

Last of Us-spelen

Både Last of Us 1 och 2 kommer att gå till historien som några av tidernas bästa spel. När ett virus sprider sig över USA måste Ellie och de övriga karaktärerna hitta ett sätt att finna säkerhet och ett vaccin. Våld förekommer, mot såväl zombies och människor. Men även i den här spelserien är det viktigt att tänka för att ta sig fram på bästa sätt.

Testa GTA Mods – snällare varianter

Om ditt barn fortfarande vill spela GTA, mer än gärna, kan det finnas en sista lösning på det här problemet. Det är nämligen att spela GTA Mods. En mod är en slags variant av ett spel. Grunden är fortfarande samma spel, men nu kan man ta bort element som känns lite tveksamma, till exempel vissa inslag av övervåld.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *