Press "Enter" to skip to content

Åldersgräns för Minecraft

Ett av de mest populära spelen, online och offline, under det senaste årtiondet är Minecraft. Spelet som blandar kreativa och sociala färdigheter, och passar spelare i alla åldrar. Många ställer sig frågan om Minecrafts åldersgräns. Den som är intresserad av att ge sig in i Minecraft-världen direkt kan pusta ut, då åldersgränsen är så låg som sju år.

Svenska spelet som blev en succé

I en tid där onlinegaming inte var utbrett likt idag kom ett oväntat svenskt spel. Minecraft, äventyrs -och byggspelet, som skulle komma att bli ett av världens mest sålda spel i modern historia. 2009 var året när Minecraft ändrade marknaden, och det fick snabbt uppmärksamhet. Med en grafik som fick många att tänka på tidigt 90-tal och de allra första datorspelen lyckades dock Minecraft med sin säregna spelkänsla att vinna spelarnas hjärtan.

Hur gammal måste man vara för att få spela Minecraft?

Att vara intresserad och engagerad i sitt barns datoranvändande är viktigt. Av den anledningen finns det många föräldrar som undrar hur det står till med åldersgränsen för vissa spel. Då Minecraft är ett av de absolut största spelen för barn och ungdomar är det förståeligt att vilja veta hur gammal man måste vara för att få spela Minecraft.

Alla spel har olika åldersgränser, beroende på flera olika inslag. När det gäller Minecraft måste man vara minst sju år att spela. Det är bra att veta om att det här är en rekommenderad ålder som Mojang, spelutvecklaren av Minecraft, har satt.

Hur kommer det sig då att det bara är en åldersgräns på sju år för Minecraft? Till att börja med grundar det sig i frånvaron av våld. Spel som är lämpade för vuxna eller barn i övre tonåren brukar oftast innehålla fler inslag av våld. När det gäller Minecraft finns få komponent som kan uppfattas överdrivet våldsamma.

Är Minecraft barnvänligt?

Som förälder, lärare, äldre syskon eller bara en engagerad medmänniska kan det vara bra att veta om Minecraft kan påverka ett barn i ens närhet. Våld är som tidigare nämnt inte något problem i det här spelet, men det går att döda djur. I flera av Minecrafts olika spellägen är det möjligt att döda djur för att skaffa mat för att överleva. Däremot är dödandet av djuren odramatiska, förenklade och innehåller varken blod eller andra påfrestande element för yngre barn.

Det är dessutom ett bra spel att spela med sina vänner. Att spela med sina vänner är enkelt och nedan går det att på ett tydligt sätt förstå hur man ska gå till väga för att spela Minecraft med sina vänner.

https://www.youtube.com/watch?v=33wfGz0k8Fw (OBS: det går inte att bädda in videon, därför länkar jag här)

Så spelar man Minecraft – bygg din egen värld

En anledning till att Minecraft passar bra för barn är spelets upplägg. För barn finns det många sätt att stimulera hjärnan på. Spelet är relativt enkelt att förstå sig på, och man kan välja olika modes/spellägen: survival (det går inte att dö, man har fritt med byggmaterial), hardcore (om du tappar allt ditt liv kommer spelet att avslutas och survival (försök att överleva, men tappar du allt liv får du börja om där du senast sov).

Vad är bäst att spela för barn? Det mesta beror på vilken ålder barnet i fråga har. Alla spellägen passar till alla, oftast beroende på vilket humör dagen bjuder på. Det går dock att rekommendera creative för de som bara vill bygga. Då ges spelaren gränslöst med material för att bygga med.

Många tonåringar och även vuxna, och barn förstås, uppskattar spelläget survival. Det är dessutom något som fungerar bra för att spela med sina vänner. Det fungerar att man som gäng (man kan spelare upp till åtta personer per server åt gången) börjar utan någonting. Sedan är poängen att hacka och hugga ner samt gräva fram byggmaterial. Spelet kan sedan fortgå hur länge som helst, i flera olika typer av miljöer.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *